Gehakt met aubergine en couscous

10-08-2023

Lekker, iets moeilijker maar zeker niet onhaalbaar. Geniet van de Afrikaanse keuken met dit gerecht.

Hoofdgerecht  4 personen  gemiddeld  35 min

Bereiden

  1. Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten.
  4. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking).
  5. Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten door de couscous.
  6. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.

Wijnadvies

We blijven bij het rood: Finca de Labarca Rioja tinto, maar ook Sunny Mountain Shiraz-Cabernet en Danie de Wet Pinotage

Foodtruck festival Aalst, Werfplein , 9300 Aalst, +32(0)123456780
In opdracht van het vak copywriting & storytelling, Arteveldehogeschool
APA normen: Boodschappen. (n.d.). Boodschappen.nl. Boodschappen.nl. Retrieved August 10, 2023, from https://www.boodschappen.nl/ 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin