Locro de zapallo

10-08-2023

Locro de zapallo is een Spaanse stoofpot met pompoen en aardappelen. Kleurrijk, voedzaam en lekker! Een ideaal gerecht om in het weekend te maken. Geniet van de Zuid-Amerikaanse keuken.

Hoofdgerecht  4 personen  eenvoudig  40 min

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten verder.
  2. Voeg de pompoen, mais, aardappels en oregano toe en giet de bouillon en room erbij. Kook afgedekt circa 20 minuten op middelhoge stand.
  3. Verkruimel de feta erover, bestrooi met oregano en serveer direct. Lekker met (kokos)rijst.

Bereidingstip

Dit stevige gerecht kun je zowel als stoofgerecht en als maaltijdsoep serveren. Je kunt er naast de basisingrediënten als pompoen, mais en aardappels ook mee blijven variëren. Voeg eens wat tuinbonen toe, neem blokjes chorizo of vervang de oregano door munt. En in plaats van feta is verkruimelde geitenkaas ook een prima topping.

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Foodtruck festival Aalst, Werfplein , 9300 Aalst, +32(0)123456780
In opdracht van het vak copywriting & storytelling, Arteveldehogeschool
APA normen: Boodschappen. (n.d.). Boodschappen.nl. Boodschappen.nl. Retrieved August 10, 2023, from https://www.boodschappen.nl/ 
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin